سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه

مقدمه

هر کسی که در هر شغلی می خواهد مغازه بزند، در وهله اول به این فکر می کند که این مغازه ماهیانه چقدر درآمد دارد؟ آیا این مقدار درآمد می تواند کفاف دخل و خرج من را بدهد؟ آیا با این درآمد، می توانم مقداری را پس انداز کنم؟ و سوالاتی از این دست. کسی که قصد مغازه زدن در هر زمینه ای را دارد، باید در ابتدای امر یک سرمایه اولیه داشته باشد تا با آن بتواند مغازه را راه بیندازد و حتی سرمایه ای برای گذران و رتق و فتق امور در دو سه ماه اول افتتاح مغازه نیز داشته باشد.

هزینه های راه اندازی مغازه

سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی مغازه در شغل ها و کسب و کارهای مختلف ممکن است متفاوت باشد؛ ولی یک سری هزینه ها برای تمامی مغازه ها به طور مشترک وجود دارد. این هزینه ها عبارتند از:

هزینه های مکان: اولین و مهمترین هزینه ای که با آن روبرو هستید، هزینه اجاره مغازه است. هزینه اجاره مغازه یا خرید آن، بسته به موقعیت جغرافیایی که در آن واقع شده و اندازه مغازه متفاوت است. علاوه بر این، ممکن است مغازه نیاز به تعمیرات و یا نیاز به طراحی دکوراسیون داخلی داشته باشد که این هزینه های تعمیرات و دکوراسیون نیز به آن اضافه می شود. هر چه موقعیتی که مغازه در آن قرار گرفته به مراکز تجاری، اداری و دانشگاهی نزدیکتر باشد، هزینه اجاره آن هم به مراتب بالاتر می رود؛ اگرچه که می تواند مشتری بیشتری هم جذب کند. هر چه مکانی که برای اجاره یا خرید مغازه انتخاب می کنید در جای شلوغ تر و پر رفت و آمدتری باشد و دید بهتری داشته باشد، قیمت بالاتری دارد ولی از نظر مشتری هم بهتر است. قرار گرفتن مغازه در خیابان اصلی هم بهتر از خیابان های فرعی و خلوت است.

هزینه های تجهیزات: تجهیزات مورد نیاز برای هر کسب و کاری متفاوت از کسب و کار دیگر است. بنابراین با توجه به نوع کسب و کاری که دارید، بایستی تجهیزات مورد نیاز آن را تهیه نمایید. توصیه مهمی که به افراد در ابتدای مغازه زدن می شود کرد این است که سرمایه خود را صرف خرید تجهیزات گران قیمت نکنید؛ بلکه اگر با وسایل استوک تمیز هم می توانید کار خود را راه بیندازید، حتما این کار را بکنید.

هزینه های جاری و عملیاتی: شامل هزینه های جاری آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت و سایر هزینه های روزمره است و نیز حقوق کارکنان، در صورتی که قصد دارید کارکنانی هم استخدام کنید، را هم شامل می شود.

هزینه های مجوزها و بیمه: شامل هزینه هایی است که برای دریافت مجوزهای کسب و کار و نیز بیمه کردن کسب و کارمان باید بپردازیم. هر کسب و کاری برای اینکه به شکل قانونی به فعالیت بپردازد، نیاز به اخذ مجوزهایی از اتحادیه های صنفی دارد. همچنین در صورت بروز حوادث ناگوار، برای اینکه تمامی دارایی مان از دست نرود، بهتر است کسب و کارمان را از قبل، بیمه کرده باشیم که این قسمت، هزینه های لازم برای اخذ مجوز و بیمه را شامل می شود.

هزینه های تبلیغات و بازاریابی: تبلیغات می تواند به شکل تبلیغ در فضای مجازی یا به شکل تبلیغ چاپی باشد. تبلیغات در فضای مجازی که امروزه بسیار هم متنوع و گسترده شده است، شامل تبلیغ در سایت های آگهی یا در شبکه های اجتماعی باشد. تبلیغات چاپی مانند چاپ بنر، بروشور یا کارت ویزیت است. البته حوزه تبلیغات، وسیع است و محدود به چند مورد خاص نمی شود.

 

سرمایه گذاری برای راه اندازی مغازه

سرمایه لازم راه اندازی مغازه در تهران

به طور کلی سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه در شهر تهران به عوامل مختلفی مانند: موقعیت جغرافیایی مغازه، اندازه مغازه، نوع کسب و کار و همچنین هزینه های اجاره مکان، تجهیزات، دکوراسیون، مجوزها و هزینه های جاری مغازه بستگی دارد. ممکن است سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی مغازه کوچک در تهران چند صد میلیون تومان باشد ولی سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی مغازه ای بزرگتر چند میلیارد تومان باشد. همچنین راه اندازی مغازه در شمال تهران نسبت به جنوب تهران به سرمایه اولیه بسیار بیشتری نیاز دارد. برای اینکه اطلاعات دقیق تر در مورد سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه در تهران بدست آورید، بهتر است هم از متخصصان این امر کمک و مشاوره بگیرید و هم تحقیق میدانی انجام دهید و از مغازه های آن محل و کسب و کارهای مشابه اطلاعات بیشتری کسب کنید.

هزینه اجاره مغازه در تهران از محله ای به محله دیگر متفاوت است. قاعدتا اجاره مغازه در مناطق مرکزی و تجاری بسیار بیشتر از مناطق حاشیه ای شهر است. ممکن است مغازه ای در مرکز و یا شمال تهران، اجاره ی چند ده میلیون یا چند صد میلیون تومان داشته باشد ولی همان متراژ مغازه و همان کسب و کار در حاشیه شهر اجاره اش چند میلیون تومان باشد. البته مناطق مرکزی شهر پر رفت و آمد تر است و مشتری بیشتری هم به سمت مغازه شما خواهد آمد.

در جدول زیر، نمونه ای از قیمت های رهن و اجاره مغازه با متراژهای مختلف در تهران در محله ای مانند ستارخان آورده شده است. ما سعی کرده ایم یک سری اطلاعات کلی برای آشنایی بیشتر با بازار هزینه های رهن و اجاره مغازه در تهران ذکر کنیم که این اعداد و ارقام حدودی هستند و بسته به نوع کسب و کار و محل دقیق مغازه ممکن است قیمت ها فرق کند.

متراژ مغازه (متر) قیمت رهن (تومان) قیمت اجاره ماهیانه (تومان)
20 100 الی 300 میلیون 4 الی 10 میلیون
40 200 الی 500 میلیون 8 الی 15 میلیون
60 300 الی 600 میلیون 12 الی 20 میلیون
80 400 الی 800 میلیون 15 الی 25 میلیون
100 500 الی 1 میلیارد 20 الی 35 میلیون

بهتر است که در شروع کار سرمایه خود را صرف اجاره کردن مغازه با متراژ بالا نکنید. به دلیل اینکه هر چه متراژ مغازه بالاتر باشد، اجاره ماهیانه آن هم به طبع بیشتر است و شما این اطمینان را ندارید که بتوانید این مقدار درآمد را کسب کنید. علاوه بر این، دکوراسیون مغازه بزرگتر هزینه بیشتری در بر دارد.

امروزه یکی از بهترین روش های تبلیغات و بازاریابی، تبلیغ در سایت هاست. همچنین قرار گرفتن در صفحه اول جستجوی گوگل یکی از بهترین راه های تبلیغ و بازاریابی است. سایت محله ما که راهنمای شهری محله های تهران است، در زمینه تبلیغات و جذب مشتری و صفحه اول جستجوی گوگل می تواند به شما عزیزان کمک کند. شما همشهریان عزیز هم اگر صاحب کسب و کاری هستید، می توانید کسب و کار خود را در وب سایت محله ما که به معرفی مراکز آموزشی و فرهنگی، پزشکی و درمانی، تفریحی و ورزشی، تجاری و گردشگری، مراکز عمومی و خدماتی در مناطق 22 گانه شهر تهران می پردازد، ثبت نمایید تا سایر ساکنین محله های تهران از آدرس و تلفن و موقعیت کسب و کار و خدمات شما اطلاع پیدا کنند.

بیشتر مطالعه کنید:

چگونه مغازه بزنیم؟ راه‌ اندازی آسان مغازه

جذب مشتری در مغازه و فروش بیشتر

دیدگاه ها

  • مجیدیان
    1403/07/03 در 04:59

    سلام و خسته نباشید. با سرمایه ۲ میلیارد تومان به نظرتون چه مغازه ای میتونم راه بندازم؟

  • ناظری
    1403/08/05 در 05:59

    سلام. به نظر من شما با این سرمایه میتونید یک خدمات کامپیوتری کوچیک راه بندازید و کم کم توسعه بدید. البته سعی کنید محل مغازه نزدیک مدرسه یا دانشگاه باشه تا در شروع کار مشتری داشته باشید.

  • حسین
    1403/08/29 در 17:36

    سلام من در شهرکرد زندگی میکنم خیلی ها گفتن برای مغازه زدن در تهران برای کسب جوازکسب باید بومی خود تهران باشید یا ۵سال اقامت داشته باشید
    حقیقته؟

افزودن دیدگاه