در این مقاله می خواهیم یک سری از بهترین راه و روش های جلب توجه مشتری و نهایتا جذب مشتری به مغازه را برای شما عزیزان بیان کنیم. جلب توجه مشتری به این معناست که مشتری به سمت مغازه شما بیاید. اما جذب مشتری به معنای داخل مغازه کشاندن و در نهایت خرید کردن مشتری است. با استفاده از شیوه هایی می توانید کاری کنید که مغازه شما نظر مردم را به سمت خود جلب کند. موثرترین این روش ها عبارتند از:
نام مغازه بهتر است که معروف باشد تا در ذهن مردم بیشتر بماند. مانند: ایرانسل (به دلیل وجود نام کشورمان ایران در نام) یا بازار حافظ (وجود نام حافظ شاعر معروف در اسم)
نام مغازه می تواند از دو اسم متضاد تشکیل شده باشد. مانند: سیاه و سفید. همچنین می تواند از دو کلمه مترادف درست شده باشد. مانند: دوستی و رفاقت
اسم مغازه می تواند عدد باشد. مثل: یک و یک. اسم مغازه می تواند نام خود صاحب مغازه باشد. مانند: بستنی عمو رحیم
در بعضی مواقع ممکن است اسم مذهبی بتواند فروش را بیشتر کند. مانند: ثامن الحجج، علمدار
در ادامه می خواهیم راه هایی برای جذب مشتری بیان کنیم. قبل از اینکه بخواهیم راه ها و روش های جذب مشتری به مغازه را بگوییم، در وهله نخست باید مغازه ما یک سری ویژگی ها را داشته باشد که در صورت عدم وجود این ویژگی ها هر چقدر هم روی روش های جذب مشتری کار شود، نتیجه مطلوب بدست نخواهد آمد. این ویژگی ها عبارتند از: دسترسی آسان به مغازه، باز بودن مغازه طبق انتظار مشتری، کیفیت و تنوع محصولات مطابق با نیاز و سلیقه مشتری، سیستم پرداخت آسان مانند داشتن کارت خوان. در صورتی که این موارد را رعایت می کنید، حال می توانید از راه های جذب مشتری نیز برای افزایش فروش مغازه تان بهره گیرید. تا اینجای کار مطالبی که گفته شد، باعث جلب نظر مشتری به سمت مغازه شما می شود؛ مشتری توجهش جلب شده و به سمت مغازه شما آمده است. حالا می خواهیم بگوییم چه نکاتی را رعایت کنیم و به کار ببندیم که بتوانیم مشتری را جذب کنیم که خرید را انجام دهد. تعدادی از موثرترین راه های جذب مشتری در مغازه و دادن انگیزه خرید به آنها عبارتند از:
ظاهر جذاب مغازه: برای اینکه مغازه جذابیت کافی داشته باشد و بتواند مشتری ها را جذب کند، لازم است هم نمای بیرونی مغازه و هم فضای داخلی مغازه از جذابیت برخوردار باشند. وقتی مشتری نمای بیرونی مغازه را می بیند بایستی تابلوی مغازه مناسب، نورپردازی مناسب، استفاده از رنگ های جذاب و ویترین مغازه چیدمان مرتب و تمیز داشته باشد. فضای داخلی مغازه باید در نگاه اول تمیز و مرتب به نظر برسد، کالاها و اجناس چیدمان درست و مرتبی داشته باشند به طوری که به راحتی در معرض دید مشتری ها باشند، نورپردازی داخل مغازه نیز باید مناسب باشد و اگر در داخل مغازه هم ویترین وجود دارد، مرتب و تمیز چیده شده باشد. همچنین در داخل مغازه فضای مناسب و کافی برای رفت و آمد مشتریان وجود داشته باشد. در صورت امکان یک یا چند مبل یا صندلی جهت نشستن و استراحت مشتریان موجود باشد.
کلمه سحرآمیز دوم، “بزرگترین” است. برای مثال شما سوپرمارکت دارید و مغازه شما در آن خیابان از بقیه بزرگتر است. می توانید روی تابلوی خود بنویسید: بزرگترین سوپرمارکت بلوار….
کلمه سحرآمیز “مرکز” سومین کلمه است. همیشه مغازه شما مرکز چیزی هست. مثلا موبایل فروشی دارید. روی تابلوی مغازه می نویسید: مرکز خرید و فروش موبایل
کلمه سحرآمیز بعدی “نمایندگی” است. فرض کنید کت و شلوار می فروشید. نمایندگی یک جایی را می گیرید. می توانید روی تابلوتان بنویسید: نمایندگی کت و شلوار… هرچه که نمایندگی معروف تر باشد، فروشتان نیز بیشتر خواهد شد.
کلمه سحرآمیز “جشنواره” کلمه جادویی بعدی است. یک جشنواره دو، سه روزه یا یک هفته ای می تواند روی فروشتان موثر باشد.
کلمه سحرآمیز بعدی “شعبه دیگری نداریم” است. با این کلمه سحرآمیز نشان می دهید که چقدر مهم هستید و ممکن است بقیه از روی شما کپی برداری کنند.
کلمه سحرآمیز “شعبه اصلی” که نشان دهنده اصلی بودن شماست. وقتی که بیشتر از یک شعبه دارید با نوشتن این کلمه روی تابلوی مغازه، فروش بیشتری خواهید داشت.
کلمه سحرآمیز “اصل” کلمه جادویی بعدی می باشد. اگر اجناس خود را از جای اصلی اش مثلا تهران یا کیش تهیه می کنید، می توانید در تابلوتان بنویسید: فروش اجناس اصلی از تهران
کلمه سحرآمیز “مستقیم” که نشان می دهد شما مستقیما از شرکت یا کارخانه یا تولیدی اجناستان را می گیرید. می توانید روی تابلو بنویسید: فروش بخاری مستقیم از کارخانه
کلمه سحرآمیز “مناسبت”: مثلا روی تابلو می نویسید: تخفیف به مناسبت عید قربان تا عید غدیر یا تخفیف به مناسبت اولین سالگرد تاسیس فروشگاه. فروش در مناسبت ها می تواند موثر باشد.
کلمه های سحرآمیز “طرح”، “تنها”، “ویژه”، “مدرن”، “از تولید به مصرف”، “بهترین” و… نیز می توانند بر روی فروش بیشتر شما تاثیرگذار باشند.
قیمت گذاری پارتیزانی: در این روش قیمت گذاری، فقط یک یا چند جنس را به قیمت خرید ارائه می دهیم تا مشتری جذب شود. زمانی که مشتری جذب شد، با فروش سایر اجناس سود به دست می آوریم. این قیمت گذاری زمانی انجام می شود که شما می توانید از فروش بقیه اجناس سود به دست آورید.
قیمت گذاری نفوذی: در این نوع قیمت گذاری، جنس ها با وجود کیفیت مطلوب، زیر قیمت بازار عرضه می شوند که مردم شگفت زده شوند. برای استفاده از این روش باید سرمایه پشتیبان لازم را داشته باشید. از این روش زمانی استفاده می شود که مغازه دار تازه مغازه باز کرده و می خواهد جا بیفتد. یا زمانی که قصد دارید رقبا را از بازار کنار بزنید. این روش در زمان ها و مکان هایی که مردم روی قیمت حساس شده اند، کاربرد بیشتری دارد.
قیمت گذاری شاهانه: در این روش قیمت گذاری، یک یا چند جنس بسیار گران قیمت ارائه می کنید. این قیمت گذاری شاهانه سبب می شود که سایر اجناس گران به نظر نرسند. مثلا لباسی به قیمت 5 میلیون گران به نظر می آید ولی وقتی مشتری می بیند که لباس 20 میلیونی نیز دارید، پس لباس 3 میلیونی گران نیست.
قیمت گذاری میانه: در این نوع قیمت گذاری، هدف بیشتر فروختن از رقباست. چون بسیاری از مردم به دنبال قیمت متوسط هستند. فکر می کنند اگر قیمت بالا باشد گران است و نمی خرند و اگر قیمت پایین باشد جنس بی کیفیت است و نمی خرند. پس باید ببینید قیمت رقبا چقدر است شما هم قیمت را در حد وسط قرار دهید.
آهنربای اول: رایگان، هدیه، تخفیف فوق العاده
مردم علاقه زیادی به چیزهای رایگان دارند یا دوست دارند که هدیه بگیرند. بنابراین شما باید یکی از موارد رایگان، هدیه یا تخفیف فوق العاده را در مغازه تان انجام دهید. برای این کار می توانید اجناسی که خریدشان خیلی ارزان میفتند، را تخفیف دهید. همچنین می توانید کارهایی را به طور رایگان انجام دهید مانند تکه تکه کردن مرغ در مرغ فروشی.
آهنربای دوم: علت آوردن
برای رایگان، هدیه یا تخفیف دادن خود دلیلی بیاورید مانند به علت روز پدر
آهنربای سوم: بازه زمانی
تعیین بازه زمانی ممکن است بعضی از مردم را مجبور به خرید کند. مهلت تعیین کردن بهتر است بیشتر از دو هفته نباشد، چون مردم آن را فراموش خواهند کرد.
آهنربای چهارم: تبلیغ
سعی کنید تمام خدماتتان را به اطلاع مردم برسانید. فقط باید دقت کنید که کلمه رایگان یا هدیه یا تخفیف فوق العاده را بزرگتر از همه و اول تبلیغتان بزنید.
امیدواریم که توانسته باشیم در زمینه جلب توجه مشتری و جذب مشتری به مغازه نکات مفیدی را خدمتتان ارائه کرده باشیم. شما همشهریان عزیز هم اگر صاحب کسب و کاری هستید، می توانید کسب و کار خود را در وب سایت محله ما که به معرفی مراکز آموزشی و فرهنگی، پزشکی و درمانی، تفریحی و ورزشی، تجاری و گردشگری، مراکز عمومی و خدماتی در مناطق 22 گانه شهر تهران می پردازد، ثبت نمایید تا سایر ساکنین محله های تهران از آدرس و تلفن و موقعیت کسب و کار و خدمات شما اطلاع پیدا کنند.
بیشتر مطالعه کنید:
کاویانی
1403/04/28 در 16:33درود بر شما. نکات جالبی برای جذب مشتری به مغازه گفتید. البته شاید بشه برای کسب و کارهای دیگه هم استفاده کنیم. پیروز باشید.
ناظری
1403/05/03 در 07:06سلام. من ۲ تا از روش های جلب مشتری به مغازه که گفتید انجام دادم و جواب خوبی گرفتم. البته باید این نکات با توجه به مشتری ها و فرهنگ محله ای که هستید استفاده کنید.
تبریزی
1403/05/24 در 16:04سلام وقت بخیر. به نظر من جلب توجه مشتری با چیزهای عجیب ترفند خیلی عالی هست. البته باید متناسب با موضوع کار مغازه یا کسب و کار باشه.