چگونه مغازه بزنیم؟ راه‌ اندازی آسان مغازه

مقدمه

بسیاری از افراد تصور می کنند با خرید مغازه و یا اجاره مغازه می توانند پولدار شوند؛ فکر می کنند تنها کافی است سرمایه خود را جمع و جور کنند، قرض کنند یا وام بگیرند و یک مغازه اجاره کنند. در صورتی که فقط داشتن سرمایه کافی و خرید یا اجاره مغازه نمی تواند شما را پولدار کند. اگر با فوت و فن مغازه داری آشنایی کافی نداشته باشید، اگر با مشکلات مغازه داری آشنا نباشید به احتمال زیاد مجبور خواهید شد مغازه را ببندید. ما در این مقاله قصد داریم تا با زبانی بسیار ساده شما را با راه اندازی مغازه آشنا کنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

چگونه مغازه بزنیم؟

چگونه مغازه لوازم التحریر بزنیم؟

چگونه مغازه عطر فروشی بزنیم؟

چگونه مغازه لباس فروشی بزنیم؟

چگونه مغازه لوازم آرایشی بزنیم؟

چگونه مغازه الکتریکی بزنیم؟

چگونه مغازه طلا فروشی بزنیم؟

چگونه مغازه لوازم یدکی بزنیم؟

نکات راه اندازی مغازه

  1. پیش از آنکه تصمیم به راه‌اندازی یک مغازه در هر زمینه‌ای بگیرید، انجام یک تحقیق میدانی دقیق و کسب اطلاعات از فعالان باسابقه در همان حوزه صنفی، اقدامی بسیار هوشمندانه و ضروری است. گفتگو و تبادل نظر با چند تن از مغازه‌داران با تجربه به شما این امکان را می‌دهد تا درک عمیق‌تری از واقعیت‌های اداره یک کسب‌وکار مشابه، چگونگی تأمین و مدیریت موجودی کالا، چالش‌های احتمالی و راهکارهای عملی برای مقابله با آن‌ها، جزئیات مربوط به ساختار هزینه‌ها (شامل اجاره، قبوض، دستمزد پرسنل، بازاریابی و غیره) و در نهایت، میزان سودآوری مورد انتظار در آن صنف را به دست آورید.

    این مرحله از جمع‌آوری اطلاعات، که اغلب به عنوان «تحقیق بازار اولیه» شناخته می‌شود، به شما کمک می‌کند تا:

    • تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرید: با داشتن اطلاعات دست اول از افراد فعال در آن صنعت، می‌توانید با دید بازتر و اطمینان بیشتری در مورد ورود به این کسب‌وکار تصمیم بگیرید.
    • از اشتباهات رایج مبتدیان اجتناب کنید: مغازه‌داران با تجربه می‌توانند تجربیات ارزشمند خود را در مورد اشتباهاتی که در ابتدای کار مرتکب شده‌اند و نحوه اجتناب از آن‌ها به شما منتقل کنند.
    • شبکه ارتباطی خود را گسترش دهید: برقراری ارتباط با افراد فعال در صنعت مورد نظر می‌تواند در آینده برای یافتن تأمین‌کنندگان، شرکای تجاری یا حتی دریافت مشاوره مفید باشد.
    • تصویر واضح‌تری از هزینه‌ها و سودآوری به دست آورید: اطلاعات دقیق در مورد هزینه‌ها و سود به شما کمک می‌کند تا یک طرح کسب‌وکار واقع‌بینانه تنظیم کرده و از نظر مالی برای چالش‌های پیش رو آماده شوید.
    • با رقبا و نحوه عملکرد آن‌ها آشنا شوید: گفتگو با مغازه‌داران می‌تواند اطلاعاتی در مورد رقبا، نقاط قوت و ضعف آن‌ها، و استراتژی‌های موفقیت در آن بازار را در اختیار شما قرار دهد.

    بنابراین، قبل از هرگونه اقدام جدی برای اجاره یا خرید مکان، تهیه کالا، یا انجام تبلیغات، حتماً زمانی را به گفتگو با مغازه‌داران فعال در همان صنف اختصاص دهید و از تجربیات و دانش آن‌ها بهره‌مند شوید. این کار می‌تواند به طور قابل توجهی شانس موفقیت شما را در راه‌اندازی کسب‌وکار جدیدتان افزایش دهد.

    بنابراین، ابتدا از رقبا اطلاعات کسب کرده و آن ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. علاوه بر این، با جستجو در اینترنت می توان اطلاعات بسیار خوبی را در مورد مغازه داری کسب کرد. ما در اینجا به شما می گوییم که چگونه می توانید مغازه بزنید.

  2. اگر سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه را دارید، بدانید که شما یک قدم جلو هستید. با سرمایه می شود مغازه زد البته با داشتن اطلاعات لازم.
  3. بدون سرمایه اما با اعتبار و یا جلب اعتماد دیگران میتوان مغازه زد. به این صورت که پول از جانب کس دیگری باشد و کار از شما. شما بایستی اعتبار لازم (مهارت و تخصص در انجام کار) را داشته باشید که طرف مقابل سرمایه اش را در مغازه بگذارد.
  4. با پول کم اما با دانایی و جرات میتوان مغازه زد. دانشکده هایی مثل “ثروت آفرینان” در ایران چنین روش هایی را آموزش می دهند. البته اگر هیچ پولی ندارید می توانید با ثبت نام در یک کتابخانه و خواندن کتابهایی در زمینه ی کسب و کار، فروش و بازاریابی، موفقیت، ثروت و کار آفرینی دانا و با جرات شوید. امروزه مطالب رایگان مفید در فضای اینترنت بسیار است حتی وبینارهای رایگان برای فروش و کسب و کار وجود دارد که می توانید در آن ها شرکت کنید.
  5. در حالتی که هیچ سرمایه ای ندارید، می توانید با شبکه های اجتماعی، فروش خود را آغاز کنید. همانطور که می دانید طی چند سال اخیر بسیاری از افراد در شبکه های اجتماعی به کسب و کار و فروش محصولات خود می پردازند. شما هم می توانید یکی از این افراد باشید.

 چه مغازه ای بزنیم؟

رو سری فروشی چقدر سرمایه میخواهد؟

عطر فروشی چقدر سرمایه میخواهد؟

کت و شلوار فروشی چقدر سرمایه میخواهد؟

لباس بچگانه چقدر سرمایه میخواهد؟

سود بستنی فروشی چقدر است؟

و …

بسیاری از افراد چنین سوالاتی را می پرسند. ولی در اینجا نیز باید چند نکته را در نظر گرفت:

اول: خودِ فرد و تجربه اش

اول باید به علاقه و توانایی و تجربه تان نظری بیفکنید. یعنی ببینید که به چه چیزی علاقه دارید که بفروشید؟ آیا اصلا بلد هستید و می توانید چیزی بفروشید؟ آیا تاکنون تجربه فروش داشته اید یا خیر؟ ممکن است فردی در یک شغل موفق باشد ولی فرد دیگری در همان شغل موفق نباشد بنابراین این موضوع بستگی به توانایی ها، تجربیات و تخصص فردی شما دارد.

دوم: مکان مغازه

مکان مغازه بسیار مهم است. آیا در جای شلوغ و پر رفت و آمدی واقع شده است یا در جای خلوت؟ ممکن است مغازه ی سر چهارراه با مغازه کناری اش اجاره کاملا متفاوتی داشته باشد. علتش هم شلوغ بودن و محل رفت آمد مردم بودن و بیشتر در معرض دید بودن است.

سوم: جنس مخصوص یک مغازه

اگر شما مغازه دارید یا قصد اجاره مغازه در محلی را دارید، باید به این نکته بسیار مهم دقت نمایید که در آن محله و خیابان خاص چه جنسی بفروشید بیشتر فروش می کنید. به طور مثال اگر در محله ای در پایین شهر که بیشتر محل رفت و آمد کارگرهاست، مغازه لوازم لوکس بزنید، ممکن است مجبور به جمع کردن آن شوید. چون طبقه کارگر قدرت خرید اجناس لوکس را ندارد. بنابراین بایستی به وضع فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی مردم آن منطقه توجه نمود.

چگونه مغازه بزنیم

پس اول به علاقه و تجربه خودتان توجه کنید.

دوم به مکان مغازه توجه کنید. یا اگر جنس خاصی را دارید ببینید کجا آن را بفروشید بیشتر فروش می کنید.

سوم اگر مغازه را دارید یا مکان خاصی مد نظرتان است، باید ببینید داخل مغازه چه جنسی بفروشید بیشتر فروش دارد.

 در کجا مغازه برنیم؟

با 250 تا 500 میلیون چه مغازه ای بزنم؟

با 500 تا یک میلیارد چه مغازه ای بزنم؟

با یک میلیارد تا دو میلیارد چه مغازه ای بزنم؟

و …

ممکن است چنین سوالاتی برای شما هم پیش آمده باشد و با پاسخ های بسیار متفاوتی روبرو شده باشید.

واقعیت این است که جواب همه این سوال ها بستگی به این دارد که شما در کدام شهر و در کدام محله می خواهید مغازه باز کنید. ممکن است در محله پایین شهر زندگی کنید و با 500 میلیون مغازه بزنید. اما در بالا شهر زندگی کنید و با 2 میلیارد هم نتوانید مغازه باز کنید.

پس تنها راه این است که هر جا که هستید و هر جا میخواهید مغازه باز کنید، از چند گروه ذیل اطلاعات لازم را کسب نمایید:

اول: از کلی فروش ها (بنکدارها) و عمده فروشی های آن منطقه

از کلی فروش های (بنکدار) منطقه ای که در آنجا می خواهید مغازه باز کنید درباره میزان سرمایه ای که برای خرید جنس مغازه بایستی داشته باشید، پرس و جو کنید.

دوم: از بنگاه دارهای آن منطقه

از بنگاه دارهای منطقه ای که در آن می خواهید مغازه بزنید، در مورد رهن و اجاره مغازه در آن محله و نیز کمیسیون بنگاه، اطلاعاتی کسب کنید. 

سوم: از طراح دکور

از طراح دکور در مورد قیمت دکور برای فلان مغازه خاصی که می خواهید در فلان منطقه خاص باز کنید، اطلاع کسب می کنید.

در آخر همه اطلاعات را کنار هم گذاشته و میزان سرمایه مورد نیاز را به دست می آورید.

چند نکته مهم مغازه زدن

در انتها نظرتان را به چند نکته جلب می نماییم:

هر کجا که رفت و آمد مردم بیشتر است، کسب و کار هم بهتر است.

در محل پر رفت و آمد چه چیزی بفروشید که مردم حاضر به خریدن آن باشند.

ممکن است بگویید در جایی که شلوغ تر است، کرایه مغازه هم بالاتر است. درست است شما می توانید در جایی که کرایه پایین تری دارد مغازه اجاره کنید. در این صورت می بایست از تبلیغات و روش های جذب مشتری استفاده کرده و مشتری را به سمت مغازه تان هدایت کنید.

سعی کنید حتما پیش از راه اندازی مغازه، اطلاعات کاملی در مورد مجوزهای لازم و مسائل مالیاتی کسب کنید.

در سایت راهنمای شهری محله ما، مراکز آموزشی و فرهنگی، پزشکی و درمانی، تفریحی و ورزشی، تجاری و گردشگری، مراکز عمومی و خدماتی در مناطق 22 گانه شهر تهران معرفی شده است. شما همشهریان عزیز هم اگر صاحب کسب و کاری هستید، می توانید کسب و کار خود را در وب سایت محله ما ثبت نمایید تا سایر ساکنین محله های تهران از آدرس و تلفن و موقعیت کسب و کار و خدمات شما اطلاع پیدا کنند.

بیشتر مطالعه کنید:

جذب مشتری در مغازه و فروش بیشتر

سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه

دیدگاه ها

  • امیرحسین
    تیر 6, 1403 در 21:20

    سلام و درود. این نکته‌های مغازه داری و مدیریت فروشگاه خیلی خوب و کاربردی هست. امیدوارم بتوانم برای بهتر کردن کسب و کار خودم استفاده کنم.

  • صدری
    تیر 31, 1403 در 07:30

    درود فراوان. لطفاً از سرمایه گذاری لازم برای راه اندازی فروشگاه ها و زمان برگشت آن هم راهنمای کنید. با تشکر

  • کاظمی
    مرداد 24, 1403 در 16:07

    وقت بخیر حتما سعی کنید، پیش از راه اندازی مغازه، اطلاعات کاملی در مورد مجوزهای لازم و مسائل مالیاتی آن کسب و کار بدست آورید.

افزودن دیدگاه